Sport en ondernemen gaan hand in hand.

Ik ben Ruben.

Ik word gelukkig als ik mensen zichzelf kan doen overtreffen, als ik een sporter, team of bedrijf kan begeleiden naar het succes waarvan ze dromen.

Eind juni ergens eind jaren tachtig, net voor de zomervakantie, stond bij ons op de oprit een aanhangwagen met een gigantische ‘Select’ voetbal. Papa reed op en neer naar verschillende locaties waar die zomer honderden voetballertjes techniekstages zouden komen volgen. Geen website, geen mail, maar een mooi antiek telefoonmeubel met een grijze Belgacom telefoon waarnaast alle inschrijflijsten lagen die mijn ouders samen nauwkeurig vulden. Van Maaseik, over Overpelt, Bree, Knokke, Rochefort tot in Oostenrijk en zelfs Lloret de Mar organiseerden we voetbalstages onder de naam Soccer International. ‘We’, want mijn broer en ik mochten onze ouders helpen en dat deden we graag!  

Ik ben opgegroeid in een sportfamilie. Waar anderen op vakantie gingen, stond bij ons alles in het teken van voetbalstages, tennissen, skiën en snowboarden.  

Al die namen van voetballers kregen door de jaren heen een gezicht, waarvan er enkele vrienden voor het leven zijn geworden en waarvan sommigen het tot de absolute top van het voetbal schopten. De techniekstages waren hun tijd ver voor qua aanpak en niveau, vandaar het succes. Als kroon op al dat werk kregen we bezoek van topspelers als Michel Preud’homme, Jean-Marie Pfaff, Lei Clijsters, Piet den Boer, … We hadden sponsors als Pepsi, Nestlé, Reebok, … We dronken dagelijks een halve liter Choco-Vit als ‘recovery drink’, we bezochten iedere zaterdag van de stage een topstadion (Amsterdam Arena, Stade de France, PSV, Shalke04,…) of pretpark voor de afwisseling. Het is door Soccer International, de passie van mijn papa om het tot in de puntjes te organiseren, dat de sportmarkerting microbe me heeft gebeten en nooit meer heeft losgelaten.

Kiezen tussen talent en passie

tennis vs. voetbal.

Samen met mijn nichtjes, die veel meer talent hadden, begon het tennisavontuur. Had ik kans willen maken op topsport (ik negeer hier het snowboarden dat ik tijdens mijn studies tot op Europacup niveau heb kunnen brengen) had ik beter bij voetbal gebleven. Maar een passie kies je niet en ik heb er geen seconde spijt van dat ik de kans om bij KRC Genk te gaan voetballen naast me heb gelegd. Dankzij tennis heb ik de wereld gezien, als tenniscoach, als event manger van de Diamond Games in Antwerpen en als ‘neef van’ onze Clijsters-trots. 

iets met marketing, schoenen en new york.

Eerder per toeval kwam ik bij een Nederlandse woning winkelketen terecht. Door het succesvol organiseren van een groots WK event in het Willem II stadion van Tilburg, door glitterverf en hemelbedjes van K3 in de markt te zetten en vele andere leuke acties stootte ik door tot marketing manager van hun beursgenoteerde moederbedrijf. Dit bedrijf (Macintosh Retail Groep) was actief in de telecom-, fiets-, woning inrichting-, maar vooral ook in de schoenenwereld met meer dan 800 schoenwinkels in 4 landen.

Plots klopte Amerika’s groostste schoenenmerk op onze Maastrichtse deur. Met slechts 3 paren in mijn privé-schoencollectie maar met een duidelijk doel stelde ik me kandidaat om het merk in Europa te lanceren. Resultaat: een nieuw, winstgevend bedrijf met ruim 9 miljoen euro omzet op minder dan 4 jaren tijd, brand stores in Amsterdam, Antwerpen, Rotterdam,…, een Europese webshop en groothandel partnerships met Zalando, Amazon en vele anderen. Kortom, een eerste succesvolle Europese merklancering en massa’s miles gespaard door de vele vluchten naar New York. 

 

op mijn manier.

Maar het meer dan 3 maanden per jaar reizen en weg zijn van thuis begon te wegen, omdat er thuis naast mijn vrouw nu ook een zoontje zat te wachten. Ik verliet het succesvolle schoenenschip (voordat het moederschip van de vloot een jaar later zelf zonk) en begon, samen met mijn vrouw Evi, een eigen en nieuw verhaal. Een verhaal waarbij ik mijn internationale ervaring en de kennis van de sportwereld zou combineren om zo nieuwe dingen te creëren en mensen te helpen op mijn manier. 

 

IN A NUTSHELL.

Voor wie liever de achterkant van een boek leest.

01 Sport en marketing is me met de paplepel ingegeven.  

02 Soccer International voetbalstages, Diamond Games tennis Antwerpen, tennis coach.

03 Brand & Marketing Manager van een beursgenoteerde groep.

04 Alles kwam samen door met mijn vrouw Evi een eigen consultancy bureau te starten.

 

Our website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.